Пуштена во употреба новата фискултурна сала

Категорија: Настани
Објавено: Петок, 29 Ноември 2019

На 21 Ноември 2019 година во нашето училиште беше пуштена во употреба новата фискултурна сала во присуство на Градоначалникот и претставници од Општина Центар. На голема радост на учениците, вработените во училиштето и Општината по цели 47 години училиштето доби нова и модерна сала направена по сите современи стандарди.

Повеќе: Пуштена во употреба новата фискултурна сала

Прва победа

Категорија: Настани
Објавено: Понеделник, 04 Ноември 2019

Нашето училиште со победа го помина првиот кошаркарски натпреват.

Повеќе: Прва победа

Прочистувачи за воздух од цементарница Усје

Категорија: Настани
Објавено: Среда, 16 Октомври 2019

Доделување на прочистувачи за воздух од цементарница Усје, и влегување во новата фискултурна сала со Градоначалникот на општина Центар.

Повеќе: Прочистувачи за воздух од цементарница Усје

Учество на предавања за безбедно користење на интернет

Категорија: Настани
Објавено: Понеделник, 14 Октомври 2019

Учество на предавањата за безбедно користење на интернет во организација на Италијанска амбасада.

Повеќе: Учество на предавања за безбедно користење на интернет

Прием на првачињата во детската организација

Категорија: Настани
Објавено: Четврток, 10 Октомври 2019

Прием на првачињата во детската организација

Повеќе: Прием на првачињата во детската организација

 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk@yahoo.com