Вештини во возење велосипед

Категорија: Настани Објавено: Петок, 27 Октомври 2017

Учениците од основните училишта во општина Центар, на 26.10.2017 се натпреваруваа и ги покажаа своите вештини во возење велосипед. Најдобрите шестмина ќе добијат пригодни награди.

Целиот проект за сообраќајно воспитување, кој се изведуваше во секое училиште во општината, за учениците од 6-то до 9-то одделение, беше со цел да се зголемат капацитетите на децата како активни учесници во сообраќајот. На учениците им беа предочени позитивните страни од користењето велосипед и правилата за безбедно учество во сообраќајот.

06

 


  

Фото галерија.

Видео галерија.

Посети: 184
 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk@yahoo.com