Која е функцијата на општините

Категорија: Настани Објавено: Среда, 07 Март 2018

Учениците имаа можност низ разговор со вработен во Град Скопје да се запознаат со општините и нивната функција. Научија какви се одделенија има во општините, каква е нивната улога и колку се важни за животот на луѓето. На интересната средба научија и колку општини има на територијата на Р. Македонија, а колку од нив се дел од градот Скопје.

Исто така дознаа и зошто општините се делат на урбани и рурални. Средбата и пријатниот разговор беа поткрепени со многу интересни прашања од страна на учениците.

Фото Галерија

Посети: 1450