БИОФИЛИЈА

Категорија: Настани Објавено: Четврток, 29 Ноември 2018

Денес во нашето училиште гостуваше и се одржа Едукативниот проект Биофилија под логото СЛУШАЈ,УЧИ И СОЗДАДИ.Проектот има за цел да ги инспирира учениците да ја истражуваат својата креативност и да научат повеќе за МУЗИКАТА, НАУКАТА И ПРИРОДАТА преку НОВИ ТЕХНОЛОГИИ.Проектот БИОФИЛИЈА се базира на апликација на музика на BJORK и интерактивни едукациони артифакти. Преку 10 апликации на песни од BJORK учениците ги спојуваат природните елементи со музички теми инспирирани од природата. Преку овој проект наставниците од музичката уметност и природната група на предмети биологија, хемија, физика и математика ги соединиа своите исти цели, а тоа е на учениците учењето да им биде забавно и интересно.

Едукативниот час го спроведе г-ѓа Рагна Скинер од Исланд. Овој проект организациски ни го овозможи ,,Музичка младина на Р Македонија" подржано од страна на Министерството за култура на РМ. Голема благодарност до г-дин Александар Геровски -Геро Генерален Секретар на ММ и координаторот г-ѓа Симона Симуноска. Голема благодарност до учениците кои учествуваа во проектот од VIII и IX одд, наставниците и директорот на училиштето.

 

Фото Галерија

Посети: 349
 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk@yahoo.com