Уреден еколошки двор

Категорија: Настани
Објавено: Петок, 15 Март 2019

Извештај од Еко-одборот за Еко стандард – Уреден еколошки двор

Во текот на месец март започна реализацијата на акцијата од Еко стандардот –Уреден еколошки двор во кој учество земаа учениците од прво до деветто одделение, наставници од одделенска и предметна настава, техничкиот персонал како и домаќинот на училиштето кои  преку разни активности и предлози за разубавување на училишниот двор допринесоа за успешна реализација на поставените цели.

Повеќе: Уреден еколошки двор

Мартинијада

Категорија: Настани
Објавено: Петок, 01 Март 2019

По повод Први март, првачињата од нашето училиште организираа настан „Мартинијада„.

Беа изложени изработки направени од рачињата на првачињата и помош од родителите и наставничките. Настанот беше успешен на голема радост и задоволство на сите.

 

Мартинка-знак за доаѓање на пролетта.

 

Повеќе: Мартинијада

Обука за заштита и спасување од природни непогоди

Категорија: Настани
Објавено: Понеделник, 10 Декември 2018

На ден 11.12.2018 година, дирекцијата за заштита и спасување организираше обука за учениците. Обуката ја проследија учениците од 8мо одделение и на истата се запознаа со природните непогоди, мерките за нивно спречување и заштита од несакани последици предизвикани од природните непогоди. 

Повеќе: Обука за заштита и спасување од природни непогоди

БИОФИЛИЈА

Категорија: Настани
Објавено: Четврток, 29 Ноември 2018

Денес во нашето училиште гостуваше и се одржа Едукативниот проект Биофилија под логото СЛУШАЈ,УЧИ И СОЗДАДИ.Проектот има за цел да ги инспирира учениците да ја истражуваат својата креативност и да научат повеќе за МУЗИКАТА, НАУКАТА И ПРИРОДАТА преку НОВИ ТЕХНОЛОГИИ.Проектот БИОФИЛИЈА се базира на апликација на музика на BJORK и интерактивни едукациони артифакти. Преку 10 апликации на песни од BJORK учениците ги спојуваат природните елементи со музички теми инспирирани од природата. Преку овој проект наставниците од музичката уметност и природната група на предмети биологија, хемија, физика и математика ги соединиа своите исти цели, а тоа е на учениците учењето да им биде забавно и интересно.

Повеќе: БИОФИЛИЈА

Делата на истакнатиот турски писател

Категорија: Настани
Објавено: Четврток, 22 Ноември 2018

Учениците од V1 и V 2 одд. беа во посета на НУБ “Св. Климент Охридски”, по повид делата на истакнатиот турски писател Неџати Зекерија. Тие учествуваа во перформансот, односно, со своите цртежи, на кои го сликаа делото “Орхан” го збогатија истиот.

Повеќе: Делата на истакнатиот турски писател

 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk@yahoo.com