Училишна сообраќајна единица

Категорија: Настани
Објавено: Петок, 09 Ноември 2018

Училишна сообраќајна единица

06

Повеќе: Училишна сообраќајна единица

Посета на Стопанска Банка

Категорија: Настани
Објавено: Среда, 07 Ноември 2018

Посета на Стопанска Банка по повод месецот на штедење.

Повеќе: Посета на Стопанска Банка

Просоцијално учење - учење со емпатија

Категорија: Настани
Објавено: Петок, 02 Ноември 2018

Учениците од II3 одделение, од нашето училиште, реализираа активности во рамките на проектот ПРОСОЦИЈАЛНО УЧЕЊЕ-УЧЕЊЕ СО ЕМПАТИЈА. По покана на  родител(претприемач) и  во соработка со локалната средина, учениците, наставничките и група родители заедно,  остварија посета на Маркетот „Тинекс“ во рамките на ТЦ„Зебра“ . Учениците имаа за цел преку заедничка дружба, соработка и непосредна комуникација да се запознаат со здравата храна, потекло и начин на одржување, запознавање со нови видови овошје и зеленчук кои се одгледуваат и растат во различни поднебја од нашето, да развиваат одговорен однос кон храната, да се поттикнува претприемачки дух и промовирање на етичко однесување на јавни места.

Повеќе: Просоцијално учење - учење со емпатија

Национална акција за чистење на отпадот

Категорија: Настани
Објавено: Сабота, 15 Септември 2018

Во пресрет на Светскиот ден на чистењето 15 септември, нашите ученици се вклучија во националната акција за чистење на отпадот.

Обидинети со милиони волонтери од 150 земји ќе се обидеме да го исчистиме светот од отпад во еден ден. Еколошката секција од нашето училиште спроведе акција на чистење на отпадот кој се наоѓа на несоодветни места , како и подигнување на свеста на учениците за правилно управување со отпадот.

Повеќе: Национална акција за чистење на отпадот

Работилница во Општина Центар

Категорија: Настани
Објавено: Петок, 13 Април 2018

Вие сте родени со човекови права.

Научете ги, знајте ги и подучете ги и другите.

 

Doc

Повеќе: Работилница во Општина Центар

 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk@yahoo.com