Rollenspiele im Unterricht

Категорија: Настани
Објавено: Четврток, 22 Декември 2016

Тема: Auf dem Flohmarkt

Примена на наученото во секојдневни ситуации

Повеќе: Rollenspiele im Unterricht

Hour of Code

Категорија: Настани
Објавено: Среда, 07 Декември 2016

Наставна содржина: Положба во просторот

Цели:

- Се запознаваат со поимот алгоритам

-Решаваат проблеми по однапред одредени правила и чекори

-Даваат свое мислење за чекорите кои ги превзеле во изготвената активност

-Учат по пат на обиди и грешки  

Повеќе: Hour of Code

Интернационалниот ден точката

Категорија: Настани
Објавено: Четврток, 15 Септември 2016

Извештај од реализирана активност по повод Интернационалниот ден точката (International Dot Day)

Активност Време и место Број на ученици

-Разговор со учениците на тема: „Мојата точка не смее да биде црно – бела“

 -Креативно изразување од страна на учениците со боење на голема точка

- Запознавање и обучување на учениците за раководење со мобилната апликација Quiler

-Изготвување на 3Д слики со помош на апликацијата

Од точка до топка

15.09.2016 – 14:15

училница

9

Повеќе: Интернационалниот ден точката

Поубав поглед кон светот

Категорија: Настани
Објавено: Петок, 13 Мај 2016

ЦKA-ПХВ Проект за хумани вредности во рамките на ЦК на општина Центар - "Подобар поглед кон светот" , во рамките на IB - MYP Соработка со заедницата ( Service in action ).

Цел: да се помогне на наши ученици, односно близначки во прво одделение кои живеат самои со сојата самохрана мајка.

Актиности: Слаткаријада, куклен театар "Мачорот во чизми" од страна на учениците за учениците и собирна акција во училиштето ООУ Свети Кирил и Методиј – Центар.

Повеќе: Поубав поглед кон светот

ФУДБАЛСКИ ШАМПИОНИ

Категорија: Настани
Објавено: Вторник, 10 Мај 2016

ФУДБАЛСКИ ШАМПИОНИ во Општина ЦЕНТАР. Браво и голема БЛАГОДАРНОСТ за нашите УЧЕНИЦИ - ХЕРОИ и нивните наставници Професорите по физичко и здр. обр. Паневски Чедомир и Станојковски Драган. Училиштето се гордее со Вас.

Повеќе: ФУДБАЛСКИ ШАМПИОНИ

 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk@yahoo.com