Традиционално Денот на Холандскиот Крал

Категорија: Настани Објавено: Четврток, 18 Април 2019

Традиционално Денот на Холандскиот крал се одбележува во Национална галерија, преку низа активности организирани од страна на Холандската амбасада.

Учениците од ООУ „Св. Кирил и Методиј“ посакаа да бидат едни од првите кои упатија честитки до холандскиот народ. Тие беа вклучени минатата година во проект токму од оваа амбасада и од таа причина со исклучителна љубов и огромна возбуда учествуваа во оваа креативна работилница посветена на роденденот на Холанскиот крал.

Честитките кои тие ги изработија се со мотиви инспирирани од Холандија.

Благодарност и до Мултипром кои секогаш се тука во сите детски работилници кои ги организира Националната галерија.

Фото Галерија

Посети: 1142
 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk@yahoo.com