Ансамбл Македонија

Категорија: Настани
Објавено: Среда, 29 Април 2015

Посета на МНТ и следење на концерт на „Ансамбл Македонија“ со цел учениците да ги продлабочат своите знаења за народните инстрименти и ора и да развијат интерес за нашата фолклорна традиција.

Повеќе: Ансамбл Македонија

Музејот – пријател на децата

Категорија: Настани
Објавено: Среда, 08 Април 2015

Во среда, 08.04.2015г., со почеток во 12 часот, во големата конференцискасала на НУ Музеј на македонската борба беше поставена завршната изложба на проектот „Музејот – пријател на децата“. Во присуство на голем број одучесниците во проектот – ученици, наставници и родители беа изложени најуспешните дела во категории ликовни и литературни творби, наградени ипофалени творби и творби за изложување. На учесниците им беа доделени награди и признанија од страна на авторите на проектот и членовите на стручните комисии. Нашето одделение, III2, беше наградено во категоријата младиистражувачи, додека во категоријаталиковни творби, наградени беа учениците Кристијан Павловски III2 и Мила Крстиќ III2. Учениците се вклучија во проектотсо цел да ги прошират своите знаења во однос на тематаКако се изразуваме.

Повеќе: Музејот – пријател на децата

Посета на шапкарот

Категорија: Настани
Објавено: Петок, 03 Април 2015

Во последната седмица од реализација на Тема „ Како се изразуваме “ беше изведена посета на занаетчиски дуќан во кој се произведуваат шапки за различни пригоди, на традиционален начин, а се наоѓа во Старата Скопска Чаршија.

                     

Повеќе: Посета на шапкарот

Посета на American Educational Center

Категорија: Настани
Објавено: Среда, 01 Април 2015

Извештај од реализирана посета на American Educational Center/ American Corner по повод Денот на шегата Први април

Активност Време и место Број на ученици
По повод денот на шегата со цел учениците да ги претстават своите креативни првоаприлски маски реализирана е посета на American Corner Skopje/ American Educational Center при што учениците од првите одделенија се претставија пред домаќините на центарот и беа запознаени на кратко со активностите и работата на центарот од страна на вработен.Учениците го презентираа своето знаење за англики јазик преку поздравна порака, куса песна на англиски јазик како зборови усвоени во текот на наставата за што беа поздравени со аплауз и поканети во иднина за соработка со центарот.
1 април 2015 година 60

Повеќе: Посета на American Educational Center

Посета на природно - научен музеј на Р. Македонија

Категорија: Настани
Објавено: Петок, 27 Март 2015

Посета на природно - научен музеј на Република Македонија.

01

 

    

 

 

 

 

  

    

Повеќе: Посета на природно - научен музеј на Р. Македонија

 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk[at]yahoo.com