Делата на истакнатиот турски писател

Објавено: Четврток, 22 Ноември 2018

Учениците од V1 и V 2 одд. беа во посета на НУБ “Св. Климент Охридски”, по повид делата на истакнатиот турски писател Неџати Зекерија. Тие учествуваа во перформансот, односно, со своите цртежи, на кои го сликаа делото “Орхан” го збогатија истиот.

Повеќе: Делата на истакнатиот турски писател

Училишна сообраќајна единица

Објавено: Петок, 09 Ноември 2018

Училишна сообраќајна единица

06

Повеќе: Училишна сообраќајна единица

Посета на Стопанска Банка

Објавено: Среда, 07 Ноември 2018

Посета на Стопанска Банка по повод месецот на штедење.

Повеќе: Посета на Стопанска Банка

Просоцијално учење - учење со емпатија

Објавено: Петок, 02 Ноември 2018

Учениците од II3 одделение, од нашето училиште, реализираа активности во рамките на проектот ПРОСОЦИЈАЛНО УЧЕЊЕ-УЧЕЊЕ СО ЕМПАТИЈА. По покана на  родител(претприемач) и  во соработка со локалната средина, учениците, наставничките и група родители заедно,  остварија посета на Маркетот „Тинекс“ во рамките на ТЦ„Зебра“ . Учениците имаа за цел преку заедничка дружба, соработка и непосредна комуникација да се запознаат со здравата храна, потекло и начин на одржување, запознавање со нови видови овошје и зеленчук кои се одгледуваат и растат во различни поднебја од нашето, да развиваат одговорен однос кон храната, да се поттикнува претприемачки дух и промовирање на етичко однесување на јавни места.

Повеќе: Просоцијално учење - учење со емпатија

Национална акција за чистење на отпадот

Објавено: Сабота, 15 Септември 2018

Во пресрет на Светскиот ден на чистењето 15 септември, нашите ученици се вклучија во националната акција за чистење на отпадот.

Обидинети со милиони волонтери од 150 земји ќе се обидеме да го исчистиме светот од отпад во еден ден. Еколошката секција од нашето училиште спроведе акција на чистење на отпадот кој се наоѓа на несоодветни места , како и подигнување на свеста на учениците за правилно управување со отпадот.

Повеќе: Национална акција за чистење на отпадот

 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk[at]yahoo.com