Facebook Projekte

Објавено: Среда, 22 Март 2017

Тема: Медиуми

Водечка мисла: Развојот на техниката влијае врз начинот на комуникација и е од големо значење за нашиот начин на живот

          

The impact of scientific and technological advances change the way of communication and it can transform and improve the quality of life.

Повеќе: Facebook Projekte

Пролет

Објавено: Вторник, 21 Март 2017

Вредните рачиња на нашите првачиња изработија училишно пано на тема „ Пролет„. Учениците креативно твореа и ликовно се изразуваа според нивните чувства. 

Повеќе: Пролет

СМЕНЕТИ СВЕТИЛКИТЕ ВО УЧИЛИШНИОТ ДВОР

Објавено: Понеделник, 20 Март 2017

СМЕНЕТИ СВЕТИЛКИТЕ ВО УЧИЛИШНИОТ ДВОР ОД СТРАНА НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

Повеќе: СМЕНЕТИ СВЕТИЛКИТЕ ВО УЧИЛИШНИОТ ДВОР

Денот на жената 8 Март

Објавено: Среда, 08 Март 2017

На ден 08.03.2017 среда се одржа активност на тема „да подариме љубов и цвет на нашите наставници" по повод денот на жената 8 Март, во која учесници беа учениците од  I одделение.

Целта беше да се стекнуваат вештини за создавање на интересни цветови од хартија, креативност, искажување на почит, благодарност, љубов.

Повеќе: Денот на жената 8 Март

Aктивности по повод денот на жената 8 Март

Објавено: Вторник, 07 Март 2017

На ден 07.03.2017 вторник се одржа активност на тема „ заедно со тато изработуваме честитки за мама " по повод денот на жената 8 Март, во која учесници беа учениците од  I одделение и родителите (татковците).

Целта беше поголема соработка со родителите, дружење, креативност, имагинација, вештини за создавање на интересни честитки од хартија.

Повеќе: Aктивности по повод денот на жената 8 Март

 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk@yahoo.com