Стипендии за учебната 2021/22

Објавено: Среда, 22 Септември 2021

Врз основа на член 50 став 1 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на Република Македонија” бр. 5/02), а во врска со Програмата за образование за 2021 година („Службен гласник на Општина Центар“-Скопје бр. 25/20), Градоначалникот на Општина Центар-Скопје ги објавува следните огласи:

ОГЛАС - за доделување стипендии на талентирани ученици од областа на науките 

ОГЛАС - за доделување стипендии на талентирани ученици од областа на културата

ОГЛАС - за доделување стипендии на талентирани ученици од областа на спортот

Огласи

Објавено: Вторник, 22 Септември 2020

ОГЛАС за доделување стипендии на талентирани ученици од областа на културата од општинските основни училишта на подрачјето на Општина Центар-Скопје за учебната 2020/2021 година

ОГЛАС за доделување стипендии на талентирани ученици од областа на науките од општинските основни училишта на подрачјето на Општина Центар-Скопје за учебната 2020/2021 година

ОГЛАС за доделување на стипендии на талентирани ученици од областа на спортот од општинските основни училишта на подрачјето на Општина Центар воучебната 2020/2021 година

Патронат на нашето училиште

Објавено: Среда, 27 Мај 2020

Патронен празник, 185 години постоење

Св

ФАНДРЕЈЗИНГ настан со изложба на цртежи насликани од вредните рачиња на нашите ученици. Заедно со Open the Windows/Отворете ги прозорците и Детска фондација ПЕСТАЛОЦИ Секој купен цртеж го добивате врамен, а средствата кои ќе ги одвоите ќе бидат наменети за доопремување на СЕНЗОРНАТА СОБА која ја користат нашите ученици со посебни образовни потреби - ПОП 

Промоција на првото дигитално издание на училишниот весник КИМ

Медиумите за нас:

Дневен весник Вечер

Дневен весник Нова Македонија

Интернет портал:Убавина и здравје

Прва победа

Објавено: Понеделник, 04 Ноември 2019

Нашето училиште со победа го помина првиот кошаркарски натпреват.

Повеќе: Прва победа

Прочистувачи за воздух од цементарница Усје

Објавено: Среда, 16 Октомври 2019

Доделување на прочистувачи за воздух од цементарница Усје, и влегување во новата фискултурна сала со Градоначалникот на општина Центар.

Повеќе: Прочистувачи за воздух од цементарница Усје

 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk[at]yahoo.com