Работилница во Општина Центар

Објавено: Петок, 13 Април 2018

Вие сте родени со човекови права.

Научете ги, знајте ги и подучете ги и другите.

 

Doc

Повеќе: Работилница во Општина Центар

Посета на изложбата на Борко Лазевски

Објавено: Среда, 07 Март 2018

Посета на учениците од 5-3 одделение на изложбата на Борко Лазевски во Дуат Пашин Амам и креативна работилница во Капан Ан на тема Борко Лазевски. Покрај преубавата атмосвера која ја направија учениците тие изработија и уникатен пораток по повод 70 години од основањето на Националната галерија на Република Македонија.

Повеќе: Посета на изложбата на Борко Лазевски

Посета на Македонската филхармонија

Објавено: Среда, 07 Март 2018

На ден 02.03.2018 година ја посетивме Македонска филхармонија и имавме можност  да ја проследиме генералната проба на првиот Еко концерт под наслов „Музичка екскурзија со Пакомак“, на кој како аниматор беше познатиот водител на детски емисии - Ивце Пивце, а истиот беше одржан во саботата на 03.03.2018 година. 

Концертот „Музичка екскурзија со Пакомак“, како што кажува и самиот наслов, е  посветен на екологијата, се зборува за чистата природа, за соживот на растителниот и животинскиот свет, за чување на нашата околина.

Повеќе: Посета на Македонската филхармонија

Радост на живеењето

Објавено: Среда, 07 Март 2018

Посета на изложбата "Радост на живеењето" на Калина Брајковска, МКЦ

Повеќе: Радост на живеењето

Која е функцијата на општините

Објавено: Среда, 07 Март 2018

Учениците имаа можност низ разговор со вработен во Град Скопје да се запознаат со општините и нивната функција. Научија какви се одделенија има во општините, каква е нивната улога и колку се важни за животот на луѓето. На интересната средба научија и колку општини има на територијата на Р. Македонија, а колку од нив се дел од градот Скопје.

Повеќе: Која е функцијата на општините

 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk@yahoo.com