Уметност

Објавено: Вторник, 06 Март 2018

01     02

Повеќе: Уметност

Празнични радости

Објавено: Среда, 27 Декември 2017

На ден 26.12.2017 година во ООУ „Свети Кирил и Методиј”- Центар, Скопје  учениците од I-3 одделение со наставничките Дијана И. Коваческа и Јелена Брауновиќ одржаа пригодна приредба  пред родителите на тема „Празнични радости”.

Повеќе: Празнични радости

Предавање за Антикорупциска едукација

Објавено: Вторник, 12 Декември 2017

Денес во ООУ,,Свети Кирил и Методиј’’ – Центар, Скопје се одржа предавање за Антикорупциска едукација на учениците во кое беа вклучени наставник по граѓанско образование, директор, педагог, психолог и учениците од IX одделение. Учениците пополнија прашалници за предзнаење и се запознаа со поимите: корупција, антикорупција, интегритет, етичност, социјален притисок, дкск, пари и друго. Презентацијата беше успешна и приследена со дискусија.

Повеќе: Предавање за Антикорупциска едукација

Меѓународен ден на лицата со посебни потреби

Објавено: Понеделник, 04 Декември 2017

Нашите ученици од V одделение по повод 3 Декември, меѓународниот ден на лицата со посебни потреби ја посетија Националната галерија на Македонија каде што се одржуваше изложбата ,,Kаде и да одам, повторно тебе ти се враќам

Изложени беа креации од керамика кои се изработени од страна на ученици со оштетен слух и говор.

Повеќе: Меѓународен ден на лицата со посебни потреби

Недела на стари лица 20-25 ноември

Објавено: Четврток, 23 Ноември 2017

Оваа недела се одбележува Неделата на старите лица со заедничка работилница на нашите волонтери-ученици и Центарот за стари лица при ЦК , каде бабичките ги подучуваат нашите волонтери во плетење.

Повеќе: Недела на стари лица 20-25 ноември

 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk[at]yahoo.com