НЛБ Месец на штедење

Објавено: Понеделник, 30 Октомври 2017

НЛБ Денот беше означен преку организација на централен настан во Дирекцијата на НЛБ Банка и преку промотивни активности во сите експозитури на Банката. НЛБ Банка го организира овој настн веќе 6-та година по ред. За децата од неколку основни училишта, во рамките на НЛБ Денот беше организирана посебна забавна и едукативна програма на тема: „Штедење и истражување“.

Повеќе: НЛБ Месец на штедење

Вештини во возење велосипед

Објавено: Петок, 27 Октомври 2017

Учениците од основните училишта во општина Центар, на 26.10.2017 се натпреваруваа и ги покажаа своите вештини во возење велосипед. Најдобрите шестмина ќе добијат пригодни награди.

Целиот проект за сообраќајно воспитување, кој се изведуваше во секое училиште во општината, за учениците од 6-то до 9-то одделение, беше со цел да се зголемат капацитетите на децата како активни учесници во сообраќајот. На учениците им беа предочени позитивните страни од користењето велосипед и правилата за безбедно учество во сообраќајот.

Повеќе: Вештини во возење велосипед

Донација од НУЛА ОТПАД

Објавено: Четврток, 26 Октомври 2017

Почитувани, Родители и пријатели на нашето училиште,

Наша обврска е да Ве информираме и да Ви споделиме позитивен настан од нашето училиште. Основното училиште Кирил и Методиј  Скопје, Општина Центар на правилен начин се ослободи од електронскиот и електричниот  отпад кој низ годините и употребата на уредите се создава.

За истиот ние се обративме во Друштвото за управување со отпад Нула Отпад ДОО Скопје.

Повеќе: Донација од НУЛА ОТПАД

Денот на учителот

Објавено: Четврток, 05 Октомври 2017

Денес е 5 Октомври, а секој 5 Октомври е празник, празник на УЧИТЕЛИТЕ!

Знаењето не е само да се поседува лично за себе, туку знаењето има најголема вредност кога се пренесува на ДРУГ!

Таа задача ја имаат УЧИТЕЛИТЕ. Тие се темелот на севкупниот напредок во ОПШТЕСТВОТО!

Писателот Џон Штајнбек рекол:

-Предавањето е една од најголемите уметности бидејќи неговиот пат е човечкиот УМ И ДУХ!

Повеќе: Денот на учителот

180 ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ

Објавено: Среда, 27 Септември 2017

ЗА СВЕЧЕНАТА ПРИРЕДБА ПО ПОВОД 180 ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА

                    ООУ „СВ. КИРИЛ И  МЕТОДИЈ”- СКОПЈЕ, ЦЕНТАР

                    ВИСТИНСКОТО ЗНАЕЊЕ, НЕМА РОК НА ТРАЕЊЕ

Време:
25 мај, 2016 година,  18:00 часот
Место на одржување: Дом на АРМ

Повеќе: 180 ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ

 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk@yahoo.com