Почеток на учебната година 2017/2018

Објавено: Четврток, 31 Август 2017

Учебната 2017/2018 година започнува на 04.09.2017 (понеделник).

ПРИЕМОТ НА ПРВАЧИЊА ЌЕ СЕ ОДДРЖИ ВО ХОЛОТ ВО 10 ЧАСОТ.

За учениците од второ до деветто одделение одделенскиот час ќе започне од 8 часот.

skolo 

Повеќе: Почеток на учебната година 2017/2018

Изложбен центар МАТКА

Објавено: Среда, 10 Мај 2017

        Нашето училиште имаше прилика да учествува на свеченото отворање на "Изложбениот центар Матка", во кој имавме прилика да ги видиме уредите за настанување на електрична енергија. Електричната енергија за нас е достапнка на еден клик, но нејзината еволуција е долга, генијална и посебна. Токму затоа е сосдаден Изложбениот центар Матка, место каде младите ќе може да се едуцираат за електричната енергија и да дознаат како таа настанува, како патува и кои се изворите на енергија. Место каде секогаш може да се дознае нешто повеќе.

Повеќе: Изложбен центар МАТКА

Еко акција

Објавено: Сабота, 01 Април 2017

          По повод 1 Април 20 ученици од IV и V одделение земаа учествуво во мини маскенбалот во рамките на проектот „Месец март – еко акција во Општина Центар, исчистете ги домовите од опасен отпад“ во организација на Општина Центар и Нула Отпад ДОО.  Главната тема на овој маскенбал беше изработка и претставување на маски од електричен и електронски отпад. Најдобрите маски беа наградени , а специјалната награда за групна маска „Баба и внука“ припадна на ООУ „Св. Кирил и Методиј“. Сите деца вклучени во оваа маска добија ваучери од Просветно дело.

Повеќе: Еко акција

Едукативна училишна програма за пуберет

Објавено: Четврток, 23 Март 2017

На ден 23.03.2017година, ученичките од шестто одделение од нашето училиште учествуваа во едукативната училишна програма „ Always-Едукативна училишна програма за пуберет-Се што сакаш да знаеш за пуберететот“. Програмата им помага на училиштата кои се залагаат за балансиран и хармоничен развој на идните поколенија. Таа ги содржи следните цели:

Повеќе: Едукативна училишна програма за пуберет

Посета на изложба

Објавено: Среда, 22 Март 2017

 Посета на изложбата UMDENKEN - von der Natur lernen, во организација на Goethe Institut Скопје

 „Промисли – учи од природата“, интерактивна изложба со вклучен квиз натпревар за значењето на четирите елементи, вода, оган, земја и воздух, на јазично ниво А1-А2

 

Повеќе: Посета на изложба

 Линкови Контакт  Следете не
Биро за развој на образованието
Основно училиште "Свети Кирил и Методиј"        
Министерство за образование и наука

Ул. 1737 бр.1 - 1000 Скопје,

Република Северна Македонија

  Телефон: + 389 2 3164357  
  Факс: + 389 2 3164357  
  Е-Пошта: oukimsk[at]yahoo.com